Jenny Jonsson - Grundare Moksi

Jenny Jonsson – Grundare

Vad inspirerade dig att starta Moksi?

 

I grund och botten handlar det om min drivkraft att få riktigt bra saker att hända, att inte bara prata om något utan faktiskt se till att det händer. Och dessutom få göra det tillsammans med kompetenta och energigivande personer.

 

Jag kommer från en rad kvinnor med stort driv och stor lösningsförmåga, att kånka möbler och såga ner träd har aldrig varit några problem. Min mormor har varit en stor inspiration för att starta Moksi. Hon bodde större delen av sitt liv ensam i en liten by i Västerbotten. När vi kom och hälsade på, hittade vi henne snickrandes högst upp på någon stege, meckandes med bilen eller i full fart med någon oklar elinstallation. Hon väntade aldrig på att någon skulle komma och hjälpa henne. Och om något var för svårt, så lyckades hon ändå på något sätt hitta en lösning. Mormor MacGyver utmanade alltid gamla sanningar och strukturer. Skulle jag ha kallat henne innovativ och modern så skulle hon säga ”Vadå, jag försöker ju bara få värmen att sprida sig mer effektivt i huset.” Hennes handlingskraft och mod bär jag med mig.

För min del handlar Moksi mycket om att få möjlighet att förverkliga idéer och bidra till att saker och ting faktiskt händer. Att få kombinera min kompetens inom affärs- och verksamhetsutveckling med inre drivkrafter och värderingar. Göra saker vi tror på, på det sätt vi tror på.

 

Så vad är nyckeln till att få bra saker att hända?

 

Lite envishet krävs, hinder dyker alltid upp och då måste mantrat ”det här SKA gå” finnas där. Sen måste man FÖRENKLA! Skippa det onödiga, håll det enkelt och våga se saker för vad de faktiskt är. Det blir också lättare när det finns lite ordning och reda. Som det inte helt kända ordspråket lyder: ”Lägg alla äpplen på samma ställe, päronen i ett hörn och sen blir det lättare att se skogen trots alla träd.” Sen handlar ju allt om människor och då krävs pedagogik, strategi och fingertoppskänsla. Och sist men viktigast, ha roligt och gör tråkiga saker roligt. Humor är den absolut bästa möjliggöraren av alla.

Kompetens & erfarenhet

Har gedigen erfarenhet av affärs- och verksamhetsutveckling i en mängd olika branscher, ofta med ett digitalt perspektiv. Bevisad förmåga att skapa resultat i utmanande projekt och situationer. Från det strategiska planet med VAD som bör göras till HUR vi faktiskt får det att hända. Från analys och osäkra målbilder till framgångsrik implementering.

Har haft roller som bla. Projektledare, Programledare, Chef, Verksamhetsutvecklare, Rådgivare, Analytiker mm.

Är certifierad affärsarkitekt med magisterexamen i företagsekonomi från Uppsala Universitet.

Strategi & Taktik

Trend- & omvärld0

Kundsegment & värdeerbjudande0

Affärsmodell & affärsarkitektur0

Styrning & Ledning

Planering & Uppföljning0

Business Case & Effektivitet0

Kommunikation & pedagogik0

Kontakta Jenny

jenny.jonsson@moksi.se – 070 323 43 38

Eller via formuläret nedan

Genom att använda detta formulär accepterar du att denna webbplats lagrar och bearbetar dina uppgifter.


Säg hej och

låt oss samarbeta!

Jag tycker att det är spännande med nya bekantskaper och värdesätter ifall du tar kontakt med mig. Har du en idé, tanke eller bara vill säga hej? Är du intresserad av att arbeta hos eller tillsammans med oss? Tveka inte att höra av dig.